VM Bergen 2017

I helgen var VM i sykkel i Bergen og vi var der. Vi var en gjeng med jenter fra sykkelklubben som hadde bestemt oss for å ta den lange turen opp dit og i hovedsak få med oss damene som syklet lørdagen.

Seks jenter pakket og klar til avreise fra Stavanger fredag ettermiddag. Overnatting på Sotra og hele planen lagt for helgen.

En kjempegod ide - husmorsferie med sykkelentusiaster en hel helg. Turen opp i bil gikk mye raskere enn antatt da undertegnede ikke er noe videre glad i å kjøre bil.

Men masse godt humør, de rette menneskene og litt voksenbrus gjorde reisen opp til en lek. Vi var så heldig at vi hadde hun ene på turen som opprinnelig bor på Sotra så overnatting i flotte omgivelse. Med pizza under armen og godt humør var fredagskvelden hjemme hos henne en perfekt avslutning på fredagskvelden. Voksenbrus og godt humør og ablegøyer og litt for seint i seng - er man på tur så er man på tur.

Etter en noe kort og urolig natt kom lørdagen - litt organisering med å komme seg til byen. Alle på med teamskjorta for Folk Flest. Bergen som var satt på hodet siden VM hadde inntatt byen- med masse stengte veier og omkjøringer gjorde reisen inn til byen lengre enn langt men absolutt verdt ventetiden i bussen. Litt redusert etter nattens utskeielser gikk vi av bussen og ble møtt med strålende sol og massevis av glade mennesker. Milevis med teambusser og syklister som gjorde seg klar til damenes fellesstart - vi knipset på bilder og stemningen steg med det samme. Vi fikk raskt tak på gratis attributter i form av en skumfing fra Scandic som ble en sentral rolle hele helgen - bruk fingen det er tingen da blir det... ehm ja noe sånn...

Tiden nærmet seg fellesstart og vi fikk plass rett ved startområdet og fingen var klar.

Jeg er litt av ei linselus så der det var kamera var det bare å få opp fingen og veive at her er vi. Spenningen steg jo nærmere klokka gikk mot start. Aldri vært på ett sykkelritt av denne kaliber så kjente på spenningen. Vi var alle spente og knipset på bilder, snapper og filmer mens vi ventet.

Så gikk startskuddet og en stor gruppe kvinnelige syklister suste forbi så man nesten kunne kjenne lufttrykket. Alle menneskene rusnt ropte og plystret og vi hadde alle fingen i været og snappen klar på filming. Magisk.

Og like fort som de kom var de borte. Så ble det å vandre litt rundt i byen og finne gode posisjonerer der de kom til å passere. Overalt i løypa var det så god stemning, folk jublet og skrek og dunket i stengslene hver gang syklistene passerte. De hadde mangen runder rundt i byen så vi fikk flere muligheter å få sett dem. Det var også storskjermer rundt overalt så her gikk man absolutt ikke glipp av noe.

 

Vi vandret rundt i løypene og fikk tatt oss ett lag bilde ved shimano - sånn som jeg liker. Før vi etter endel timer fant en ledig plass blant de mangen hundre tusen menneskene som var møtt opp. Satte oss og hadde litt voksenbrus og få slappet av i beina før turen gikk videre for å se målgang.

Ved målområdet var det kjempegod stemning - vi følgte siste del vis storskjerm. Når man er der og opplever det så blir det på en helt annen måte enn man har sett på TV. Utrolig spennende å følge med helt til slutt og vel fortjent seier til jenta fra Netherland. Så gikk ferden videre til bespisning på Potetkjelleren hvor vi hadde bestilt bord.

Litt alternativt for meg som ikke er vant med å spise på fin restaurant. God mat men ikle minst godt humør blant oss jentene - det var det viktigste. Man skulle gjerne ikke tro det men man blir faktisk veldig sliten av å være tilskuer på VM. Så ikke lenge etter middag var vi på bussen og på vei hjem for å lalle. Søndag var hjemreisedagen men vi ville se litt på mennene som skulle sykle også.

Så vi kjørte inn igjen til byen - fant faktisk en parkering rett ved løypa og stolte oss i den omtalte Laksebakken. Her kom vi om mulig enda nærmere på rytterne. Fantastisk opppevelse - stemningen i løypa var upåklagelig og se syklistene kjempe seg opp bakken som har en rimelig lang lengde. Ikke mindre enn 12 ganger skulle de opp denne bakken.

Jeg fikk frysninger opptil flere ganger når hovedfeltet passerte oss som en sverm med bier. Menneskene i løypa var helt ville og klappet og hoiet hver gang de kom oppover bakken. Magisk opplevelse. Så gikk tiden og vi ville unngå trafikk hjem så vi pakket oss inn i bilen. Full av gode minner fra en fullspekket helg. VM Bergen 2017 leverte uten tvil og det gjorde ting bare enda bedre å være sammen med gode venner, Turen hjem gikk også for seg og vi følgte siste delen av rittet på mobilen i bilen. Norge fikk seg en medalje og da må vi jo være fornøyd. En magisk helg med minner for livet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

fitnessforfolkflest

fitnessforfolkflest

36, Sandnes

Hei Mitt navn er Siw. Jeg er en kvinne på 35 år, bosatt sammen med min mann og mine to barn. Utdannet kokk. Jobber innen regnskap og ledelse og nå også trening og kosthold. Ønsker å bidra med positive og inspirerende innlegg om kosthold, trening og det å bli glad i sitt eget jeg. Lurer du på noe er det bare å sende en melding Mail: fitness.fff2017@gmail.com

Kategorier

Arkiv

hits